Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Διοργάνωση 2ου Αγώνα Ερασιτεχνικής Αθλητικής Αλιείας

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος στα πλαίσια των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2010 του Δήμου Συμπολιτείας και σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και το Κατάστημα Ειδών Αλιείας / Σχολή Ταχυπλόων Σκαφών Άκη Φιλιππάτου διοργανώνει τον 2ο Αγώνα Αθλητικής Ερασιτεχνικής Αλιείας Επιφανείας με Καθετή από αγκυροβολημένα σκάφη το Σάββατο 07 Αυγούστου στην θαλάσσια περιοχή Σελιανιτίκων Δήμου Συμπολιτείας και ώρες από 16.00 έως 21.00 μ.μ. Ο φετεινός αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του 17χρονου Κωνσταντίνου Σταματακόπουλου που αγαπούσε πολύ τη θάλασσα και την ερασιτεχνική αλιεία και δυστυχώς έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή από τροχαίο ατύχημα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τον ενδιαφερόμενο αλιέα. Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να είναι είτε ατομική είτε ομαδική όταν αποτελείται από τουλάχιστον δυο αθλητές που αλιεύουν σε κοινό χώρο, με κοινό εξοπλισμό, κοινά δολώματα και μπορεί ο ένας να βοηθάει τον συναθλητή του. Διευκρινίζεται ότι ο αγώνας είναι ανοικτών συμμετοχών και μπορούν να δηλώσουν όποιοι ενδιαφέρονται ανεξαρτήτου περιοχής προέλευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους ενδιαφερόμενους αλιείς είναι να φέρουν ατομική άδεια αλιείας σε ισχύ και όλα τα συμμετέχοντα σκάφη να είναι εφοδιασμένα με τις προβλεπόμενες άδειες πλόων και άδειες αλιείας σε ισχύ καθώς επίσης να φέρουν τα απαιτούμενα σωστικά και πυροσβεστικά μέσα. Οι συμμετέχοντες θα αλιεύουν εντός των οριοθετημένων ορίων από πλωτούς σημαντήρες, δεν επιτρέπεται στον αθλητή να παρενοχλεί άλλον συμμετέχοντα συναθλητή του ή ομάδας και όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν επακριβώς τις οδηγίες που δίνονται από τον Αλυτάρχη του αγώνα. Για οτιδήποτε αφορά τον αγώνα μόνος αρμόδιος για να το αποσαφηνίσει είναι ο Aλυτάρχης του αγώνα.
Μετά το πέρας του αγώνα οι κριτές θα ελέγχουν και θα καταγράφουν τα αλιεύματα των συμμετεχόντων. Η συνολική βαθμολογία θα υπολογίζεται βάσει του βάρους των αλιευμάτων που θα έχουν αλιευθεί διαιρούμενη με τον αριθμό των επιβαινόντων στο σκάφος. Πριν την έναρξη του αγώνα θα διανεμηθεί κατατοπιστικό έντυπο σ' όλους τους συμμετέχοντες για ότι αφορά τον αγώνα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στην περιοχή « Δασύλλιο » ανατολική παραλία Σελιανιτίκων που βρίσκεται η ράμπα καθέλκυσης – ανέλκυσης μικρών σκαφών μέχρι τις 16.00 μ.μ. όπου και θα κηρυχθεί η έναρξη του αγώνα από τον Αλυτάρχη. Μετά το πέρας του αγώνα θα ακολουθήσουν η απονομή των επάθλων στους τρεις πρώτους νικητές και σε όποιον αλιεύσει το μεγαλύτερο ψάρι καθώς και των αναμνηστικών διπλωμάτων για όλους τους συμμετέχοντες. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο τηλέφωνο : 6983430455, μέσω e-mail : selianitika@selianitika.gr και στην ιστοσελίδα www.selianitika.gr.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Πολιτιστικό Καλοκαίρι - Εκδηλώσεις Συλλόγου

Ενόψει του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2010 σας παραθέτουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος στο δημοτικό διαμέρισμα Σελιανιτίκων.

Παρασκευή 18 Ιουνίου και ώρα 19.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο " Κανελλής " σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Αιγιαλείας θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Σκάκι Σιμουλτανέ με τη συμμετοχή αθλητών ΕΣΚΑ και του Πρωταθλητή Ελλάδος κου Χριστόδουλου Μπανίκα.

Σάββατο 07 Αυγούστου και ώρες από 16.00 έως και 21.00 μ.μ. στην περιοχή Δασυλλίου Σελιανιτίκων θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Αγώνας Αθλητικής Ερασιτεχνικής Αλιείας. Η συμμετοχή είναι Δωρεάν για τον ενδιαφερόμενο αλιέα. Μετά το πέρας του αγώνα θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων στους νικητές και αναμνηστικών διπλωμάτων για όλους τους συμμετέχοντες.

Πέμπτη 12 Αυγούστου και ώρα 21.30 μ.μ. στην κεντρική παραλιακή πλατεία Σελιανιτίκων θα πραγματοποιηθεί Δωρεάν Παιδική Παράσταση από τη " Φουσκαλίτσα ".