Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Σελιανίτικα - ένα ιδανικό μέρος για ενήλικες και παιδιά

Από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων Ήλιος - www.selianitika.gr

Τα Σελιανίτικα είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά του Νομού Αχαΐας στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Απέχουν 180 χλμ από την Αθήνα, 35 χλμ από την Πάτρα και μόλις 7 χλμ από το Αίγιο. Έχει χίλιους περίπου μόνιμους κατοίκους.
Το τοπωνύμιο έχει άμεση σχέση με το τοπωνύμιο του ορεινού χωριού της Ανατολικής Αιγιαλείας, της Σελιάνας. Η κάθοδος των περισσοτέρων κατοίκων της ορεινής Σελιάνας και η μόνιμη εγκατάσταση τους στο παράλιο χωριό Σελιανίτικα συντελείται σύμφωνα με ιστορικές πηγές την οθωμανική περίοδο. Στις αρχές του αιώνα τα Σελιανίτικα αποτελούσαν το εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής αφού οι κάτοικοι είχαν αναπτύξει εμπορικές συναλλαγές ακόμα και δια θαλάσσης με οικισμούς έως και την Ρούμελη.
Σήμερα τα Σελιανίτικα αποτελούν την τουριστική έδρα του Δήμου Συμπολιτείας και είναι γνωστά για τα ιαματικά λουτρά. Διαθέτουν όμορφη παραλία με καθαρά νερά, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ - μπαρ, θερινό κινηματογράφο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Πολιούχος του χωριού είναι ο Άγιος Βασίλειος.

Αποτελούν το κατάλληλο μέρος για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Είναι ο ιδανικός τόπος για όσους αναζητούν καθαρή θάλασσα, που συναρπάζονται με τη φυσική ομορφιά και αναζητούν τη μαγεία του βουνού. Η πρόσβαση στα Σελιανίτικα είναι εύκολη με οιοδήποτε μεταφορικό μέσο επιλέξετε και ιδιαιτέρως με αυτοκίνητο και τρένο. Σε αυτή την όμορφη γωνιά της Αχαϊκής γης θα συναντήσετε φιλόξενους ανθρώπους έτοιμους να υποδεχθούν τον επισκέπτη με καλοσύνη και ενδιαφέρον.
Θα ψυχαγωγηθείτε με τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, που διοργανώνονται από τους τοπικούς φορείς.
Τα Σελιανίτικα μπορούν ακόμη να γίνουν το ορμητήριο σας για να επισκεφθείτε το Αίγιο, το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, την Πάτρα, την αρχαία Ολυμπία και τους Δελφούς.


Πνευματικά δικαιώματα-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου